Viro ja Novgorod 20-24.5

Viro ja Novgorod 20-24.5

Tänä vuonna matkamme kauniiseen  Veliky Novgorodiin !

Olhavanjoki jakaa Novgorodin kahteen osaan. Vasemmalla rannalla sijaitsee ns. Sofian puoli (Sofijskaja storona) ja oikealla rannalla ns. Kauppapuoli (Torgovaja storona). Niiden joelle avautuvat rakennustaiteelliset muistomerkit muodostavat ainutlaatuisen historiallisen kokonaisuuden, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupunki on huomattava kansainvälinen matkailukohde!

Pihkova on Venäjän kaupunki, jossa on noin 200 000 asukasta. on nykyisin Pihkovan alueen  hallinnollinen keskus. Kaupunki on ikivanha. Nikolai II luopui kruunusta Pihkovassa. Venäjän kansallisrunoilijan Aleksandr Puskinin  suku on kotoisin Pihkovasta, ja hän itse kirjoitti siellä.  

Staraja Russa on kaupunki, 

sijaitsee Ilmajärven  eteläpuolella Polistjoen  varrella Staraja Russa on merkittävä teollisuuskeskus, kylpyläpaikkakunta ja historiallinen matkailukohde. Kaupungissa on 31 800

Staraja Russassa asui huvilallaan kirjailija Fjodor Dostojevski , joka kirjoitti siellä romaanin Keskenkasvuinen ja suuren osan Karamazovin veljeksistä. 

Petseri on kaupunki  Viron ja Venäjän välisellä kontrollilinjalla (rajalla). Venäjän vuoden 2010 väestönlaskennan mukaan kaupungissa asui 11 195 ihmistä. 

Petserin kaupungissa sijaitsee vuonna 1473 perustettu Petserin luostari. Koko kaupunki on saanut nimensä luolista, joita erakkomunkit kaivoivat suojakseen; vanhassa venäjän kielessä petšera merkitsi luolaa. Luostarialueelta ja kaupungista löytyy useita kirkkoja. 

 

Lähdemme Matka-Hyrkäksen autolla , keskiviikkona 20.5.Turusta klo 7.00 ,laiva Helsingistä klo  10.30 Talliinassa klo 13.00

takaisinpäin .24.5 lähdemme kohti Talliinaan ja sieltä laivalla klo 15.30  kohti Helsinkiä, jossa olemme klo 18.00  ja sitten ajo  Turkuun. 

Ohessa viittellinen ohjelma

 

Matkan hinta € 540,-/per henkilö 2 hh huoneessa + viimumi € 79,-/henkilö 

 

(sis. 5 pv matkat , 4 yötä hotellissa aamiaisineen, buffet- aamiainen menomatkalla + kahvi+pulla matkalla  Vöruun + 2 illallista Novgorodissa, Dostojevskin talon sisänpääsy, iltaohjelman) 

 

Matkalle tarvitaan henkilökohtainen kertaviisumi. Ilmoittaudu 15.4 mennessä:Matka@Hyrkas.net

Tervetuloa , tehdään taas yhdessä jännät seikkailut 😄
Linja-auton reitti Aura-Turku-Helsinki
Matka toteutuu jos minimissään 20 hlö innostuu tästä.

20.1.2020 12.57